UNO bereikt nacompetitie na Hoofddorps spektakelstuk

30 april 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Het plaatselijke onderonsje tussen het thuisspelende UNO en Hoofddorp heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd (3-3). De puntendeling was voor UNO echter voldoende om nacompetitie voor promotie veilig te stellen. ,,Door de andere uitslagen zijn we niet meer te achterhalen door de nummer vier. Daardoor is de periode van VEW voor ons vrijgekomen", wist UNO-trainer Maarten Slagtveld.

Voor eigen publiek werd dan ook goed van start gegaan, waarin Hoofddorp regelmatig werd teruggedrongen op eigen helft. Na ruim een kwartier voetbal bracht Jesse Treur zijn club met een vlammend afstandsschot aan de leiding (1-0). Het antwoord van Hoofddorp liet niet lang op zich wachten. Jerry Verschoor bereikte met een slimme actie ploeggenoot Jimmy de Groot, die op zijn beurt de gelijkmaker tussen de palen schoot. In de rommelige fase die volgde was het wederom de Groot die met zijn tweede treffer van de middag Hoofddorp aan de leiding hielp. Zoals een echte derby betaamt rechtte UNO de rug en sloeg via Jeroen van Duin (na een knappe actie van Roy Vriends) terug.

Ook na de pauze gingen beide clubs de strijd niet uit de weg, al moest Hoofddorp dat wegens een rode kaart aan het eind van de tweede helft wel met tien man doen. UNO probeerde te profiteren van de man meer situatie en zocht direct na de pauze veelvuldig de aanval. Een schitterend schot van Davy de Bruijn deed vriend en vijand echter verassen en bracht het counterende Hoofddorp weer aan de leiding. UNO liet het er niet bij zitten en stroopte nog één keer de mouwen op. En met succes, want na een aantal gemiste kansen lukte het de thuisclub om kort voor tijd de gelijkmaker op het bord te krijgen. ,,Gezien het spelbeeld hebben we het punt dik verdiend", aldus Slagtveld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie