BE+ER uit de Haarlemmermeer doet mee aan verkiezing "Beste/Populairste bier van Noord-Holland"

10 mei 2016 om 00:00 Ondernemend

Twee vrienden zijn nu ruim anderhalf jaar bezig met de verkoop van hun mooie bieren. Erik Bakker (BE) en Edwin de Redelijkheid (ER) hebben samen het biermerk BE+ER in de markt gezet. Wat eens als een hobby begon is uitgelopen op een serieuze onderneming. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder leuk.

Samen brouwen zij hun bieren bij bestaande brouwerijen en zijn dus zogenaamde huurbrouwers. Op dit moment zij dat voornamelijk de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest en de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte. Op dit moment zijn er al 5 bieren op de markt gekomen en een aantal bieren zijn reeds op herhaling gebrouwen. Lag het totaalvolume vorig jaar slechts op 30 hl, dit jaar hopen zij op zo'n 80 a 90 hl uit te komen. En wie weet wat volgend jaar brengt…

Hun Franse Blonde BE+ER is dit jaar ingezonden om mee te dingen naar de prijs voor het Beste/Populairste Bier van Noord-Holland. Deze verkiezing wordt sinds vorig jaar door RTV-NH georganiseerd. Vorig jaar zijn zij met hun Zwarte BE+ER, een licht rokerig bier, op de lijst van finalisten terecht gekomen van het Beste Bier (top 7 van 36 inzendingen). Helaas zat er toen geen top-3 nominatie bij. Iets wat ze dit jaar met hun Franse Blonde wel denken te halen. Aan vertrouwen geen gebrek.

Binnenkort wordt op de website van NH Leeft een verkiezingslijst gelanceerd waar het publiek hun stem kan uitbrengen voor het Populairste Bier. Een vakjury zal de ingezonden bieren keuren en de shortlist van finalisten bepalen die meedingen naar de prijs voor het Beste Bier.

Op zondag 5 juni a.s. wordt in de Grote Kerk van Alkmaar het Noord-Hollandse Bierfestival gehouden. Daar zullen diverse Noord-Hollandse Bierbrouwers hun bieren presenteren. Ook zal daar de uitslag van de verkiezing van het Beste/Populairste bier van Noord-Holland plaatsvinden. Uiteraard is BE+ER daar met hun bieren aanwezig en hopen zij stiekem één van de prijzen in ontvangst te mogen nemen.

Met vertrouwen kijken zij naar de toekomst. Ideeën zijn er genoeg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie