Michael van Praag wil 'Ball of Respect' landelijk uitrollen

19 mei 2016 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP De Hoofddorpse voetballer Marijn van der Linden, speler van SV Hoofddorp zaterdag 2, heeft uit handen van KNVB-voorzitter Michael van Praag afgelopen zaterdag de allereerste Ball Of Respect ontvangen. Daarmee werd Marijn de meest sportieve amateurvoetballer van Nederland van dit seizoen.

De Ball Of Respect is een initiatief van de Badhoevedorpse ondernemer Jerry Helmers van de Crown Media Group, die vorig jaar werd benaderd voor shirtsponsoring voor het team. Daar werd een 'ja' op gegeven maar er werd wel een sociaal-maatschappelijk initiatief aan gekoppeld.

Aan het begin van het seizoen hebben alle voetballers van SV Hoofddorp zat. 2 hun handtekening gezet op een voetbal. Die handtekening staat voor de belofte om zich sportief en respectvol te gedragen op het voetbalveld. Zowel naar zichzelf, de mede- en tegenstanders, de scheids- en grensrechters en het publiek etc. Aan het eind van het seizoen bepalen de spelers dan zelf wie van hen de Ball Of Respect verdient, niet alleen als mooie herinnering aan het voetbalseizoen maar ook met het bewustzijn dat er goed wordt nagedacht over wat begrippen als respect en sportiviteit eigenlijk betekenen.

KNVB KNVB-voorzitter Michael van Praag is zeer enthousiast over het initiatief. Het was voor hem de reden om naar Hoofddorp te komen en de allereerste Ball Of Respect uit te reiken.

Maar ook verraste hij de tjokvolle kantine, het elftal én de initiatiefnemer met een heuglijke mededeling. Van Praag: "De KNVB wil graag de Ball of Respect helpen landelijk uit te kunnen rollen. En, ik wil hierbij ook de Minister van VWS gaan betrekken. Dit initiatief moet beloond worden juist omdat het iets is wat in de teams zelf zit. Want het feit dat teams hun eigen meest sportieve speler kiezen, is uniek. Daar kunnen we wat mee in Nederland."

VERHEUGD Jerry Helmers van Crown Media is uiteraard verheugd over deze steun. "Ik kijk er dan ook uit om samen met mede-inititatiefnemer Rick Bemelmans en de allereerste winnaar - Marijn van der Linden - op bezoek te gaan bij de KNVB en verder over dit concept van gedachten te wisselen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie