9 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste redactie,

Bijgevoegd treft u een persbericht voor uw blad.

Met vriendelijke groet,

Marijke van Langen

Boswachter Publiek Kennemerland

tel. nr: 06-20970152

email: m.langen@staatsbosbeheer.nl

Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is gezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. Staatsbosbeheer aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.

Staatsbosbeheer is gevestigd te Amersfoort, Handelsregister nummer: 30263544.

This message may contain information that is not intended for you. If you are not the addressee or if this message was sent to you by mistake, you are requested to inform the sender and delete the message. Staatsbosbeheer accepts no liability for damage of any kind resulting from the risks inherent in the electronic transmission of messages.

Staatsbosbeheer has its seat at Amersfoort, Commercial Register number: 30263544.

8 juni 2016

Bloemenweide voor vlinders en mensen in Venneperhout!

In de week van 5 tot 9 juni wordt in het Venneperhout in opdracht van Staatsbosbeheer een perceel gefreesd en ingezaaid met een vlindermengsel. Het betreft het perceel achter de uitzichtheuvel nabij de Venneperlodge langs de blauwe wandelroute.

"Vlindermengsel"

Een vlindermengsel is een mengsel van verschillende soorten bloemen waar vlinders nectar kunnen vinden en soorten waar ze hun eitjes op afzetten.

Het mengsel dat nu ingezaaid wordt, is speciaal geschikt voor kleigronden. Het mengsel bevat onder andere fluitenkruid, korenbloem en margriet Vlinders als bruinzandoogje, icarusblauwtje en atalanta kunnen hieraan hun buik vol eten. Staatsbosbeheer hoopt zo de vlinderstand te verhogen.

Ook voor mensen!

De bloemen zullen deze zomer opkomen. De volgende zomer zal de weide op zijn mooist zijn. Zowel vlinders als wandelaars kunnen hier dan volop genieten van een prachtige kleurrijke bloemenweide!

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Staatsbosbeheer, boswachter M. van Langen, 06-20970152 m.langen@staatsbosbeheer.nl

Achtergrondinformatie vindt u ook op www.staatsbosbeheer.nl of

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie