Feestelijke opening appartementencomplex AQUAradius

10 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Feestelijke opening

appartementencomplex AQUAradius

in Hoofddorp

Op woensdag 15 juni 2016 wordt in Hoofddorp het appartementencomplex AQUAradius feestelijke geopend.

AQUAradius is het wooncomplex voor 50 plussers dat tot stand kwam door collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en is sinds enkele maanden opgeleverd en \nu geheel bewoond.

Het unieke woongebouw met verschillende gemeenschappelijke ruimten, een prachtige subtropische binnentuin en 57 verschillende appartementen werd ontworpen door ARX architecten uit Hengelo (Gld) en gebouwd door Ter Steege Bouw vastgoed te Rijssen.

De inbreng van de bewoners tijdens de bouw heeft er voor gezorgd dat elk appartement zijn eigen indeling heeft.

Met 500 zonnepanelen op de daken van de tweede en vijfde etage en Warmte Koude opslag (WKO) voor de standaard vloerverwarming in alle appartementen is het gebouw energie neutraal.

AQUAradius is tot stand gekomen met steun van de provincie Noord-Holland via een ontwikkelingssubsidie en in een later stadium een renteloze lening. Ook de gemeente Haarlemmermeer heeft bijgedragen aan de ontwikkeling door een unieke constructie voor de afrekening van de grondprijs. Die beide activiteiten zijn een voorbeeld voor veel meer succesvolle CPO projecten in de provincie.

De feestelijke opening wordt verricht door het gezamenlijk leggen van een puzzel en zal worden bijgewoond door een groot aantal bewoners, bouwvakkers, onder aannemers en vertegenwoordigers van Provincie en Gemeente, zoals gedeputeerde Joke Geldhof en wethouder Tom Horn.

Het grote overdekte atrium van 800 m² vol met groene oases en verticale beplanting is voor bewoners een prachtig punt om te genieten van rust of samenzijn, maar zal tijdens de opening op woensdag 15 juni een swingende binnentuin zijn waar het feest gaat plaatsvinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie