JeugdTheaterSchool Coach4Kids, we gaan weer beginnen!!

29 augustus 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Coach4Kids start 17 september weer in Hoofddorp. De coaches zijn er weer klaar voor, zingen met Robert Jan, dansen met Nathalie en acteren/presenteren met Mariette.

Plezier staat voorop bij Coach4Kids. Bij Coach4Kids doe je geen auditie, je bent namelijk al een ster en alle kids krijgen een hoofdrol in onze jaarlijkse Musical Revue die in De Duycker wordt opgevoerd.

Ja natuurlijk is het eng om op het toneel te staan. Je leert bij Coach4Kids, hoe je dit allemaal aanpakt want, op het toneel staan doe je niet zo maar. Per lesweek heb je van 3 vakdocenten les, je groep bestaat uit maximaal 15 kids zodat er voldoende aandacht is voor iedereen.

Je leert zo veel in een jaar, hoe kijk je het publiek aan, wat doe je als je je tekst niet meer weet, wat is de volgorde van de Musical Revue, welke spullen heb je nodig bij iedere act en ga maar door. Je leert niet alleen zingen, dansen en acteren/presenteren maar ook om te plannen want, achter de schermen gebeurt in feite het meeste en om op het toneel te staan, moet je goed voorbereid zijn. Niet alleen voor jezelf want voor en na jou, treden er ook weer kids op, je leert ook samenwerken. Deze vaardigheden, kun je dan ook gebruiken als je op school een spreekbeurt moet doen en later als je werkt.

De drie groepen, Coach Busters, zijn vanaf groep 3 basisschool. De Cool Kids vanaf groep 5/6 en de Mids vanaf groep 6/7. De kids komen bij leeftijdsgenoten. Ook zijn er gelukkig boys die al deze leuke vakken willen leren. Kijk maar eens rond, in een Musical spelen altijd dames en heren!

In een wekelijks wisselende volgorde leren de kinderen zingen, dansen en acteren/presenteren. Naast een aangeboden repertoire kunnen de leerlingen zelf aangeven welke songs zij willen instuderen bij de lessen zingen en dansen. Bij de lessen acteren/presenteren worden bij de keuze van het onderwerp van de sketches en het maken van de teksten de kinderen uitgedaagd een belangrijke creatieve bijdrage te leveren. Samenwerking en wederzijds respect zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Daarnaast wordt in de lessen veel individuele aandacht besteed aan de persoonlijke presentatie van de kinderen.

Tijdens het lesjaar zijn er 2 x open lessen zodat ouders, vrienden en familie kunnen komen kijken wat de kids doen. Ook is er een masterclass, vorig jaar kwam Elise Schaap (Ruxandra in de Familie Kruys). Het was een superleuke dag!

.

Voor meer informatie of inschrijven www.Coach4Kids.nl , mail naar info@coach4kids.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie