Weer puzzelen voor Circus Herman Renz

22 september 2016 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP Lezers van HCnieuws.nl kunnen eind dit jaar opnieuw puzzelen voor kaarten van Circus Herman Renz. Met dank aan de Duursma Groep, bij velen bekend van Winter Wonderland. "Circus is cultuur. Dat moet je behouden", aldus René Duursma.

Vorig jaar waren er geen 'puzzelen voor circus-kaarten' pagina's opgenomen in HCnieuws.nl. Erger nog: op dat moment dacht iedereen dat het definitief over en uit was met Circus Herman Renz. Hét circus waar bijna heel Nederland mee groot geworden is en dat de laatste jaren vooral bekendheid kreeg door clown Milko en de acts met de dieren.

Maar het is niet over en uit. Circus Herman Renz heeft weer een toekomst. Met dank aan de Duursma Groep staat eind dit jaar Circus Herman Renz in het Reinaldapark in Haarlem. Met een tent die plaats biedt aan ruim 1600 zitplaatsen. Met een programma dat klinkt als een klok. En met clown Milko die speciaal voor dit grote nieuws naar het centrum van Hoofddorp kwam. Daar was ook René Duursma, als woordvoerder van het evenementenbureau. Die maakt niet alleen mogelijk dat de naam Circus Herman Renz levend blijft. Het is dezelfde groep die Winter Wonderland naar het centrum van Hoofddorp brengt. Inclusief de sfeer die bij zo'n winters evenement hoort.

Dat begrip sfeer oftewel beleving is iets wat beiden gemeenschappelijk hebben. Met dat verschil dat de één de afgelopen 25 jaar hét gezicht was van het circus en dat graag had willen blijven. Maar die dat sinds oktober niet meer kan door gebrek aan spullen. Aan de andere kant staat dé liefhebber van het circus en een ondernemer die absoluut niet wil dat dit stukje cultuur verdwijnt. De gesprekken over een gezamenlijk belang leveren nu een bijzonder resultaat op. Want de naam Circus Herman Renz blijft behouden, beeldbepalende elementen als een kasssa en entreeboog worden weer ingezet en op 23 december is de première van een geheel nieuw, maar meteen ook heel spectaculair circusprogramma. "De mensen gaan op het puntje van hun stoel zitten", weet Milko nu al. "De muziek, de artiesten, de acts, de aankleding - alles wordt echt top. Een belevenis!"

Daar horen ook allerlei arrangementen bij, zoals bedrijfsfeesten, verjaardagspartijtjes, workshops en zelfs combi's zoals schaatsen bij Winter Wonderland, daarna een tochtje op de Hoofdvaart en 's avonds met de bus naar het circus. De gesprekken over deze opties zijn inmiddels succesvol afgerond. "Circus is cultuur en beleven", vindt ook René Duursma. "Dat gaan we mogelijk maken."

Waar voorlopig niet mee gestart wordt, dat is rondreizen. Daarvoor in de plaats start Circus Herman Renz op 23 december met een geheel nieuwe voorstelling (mét dieren) die draait t/m 8 januari 2017. De tent inclusief horecadeel wordt opgezet in het Reinaldapark in Haarlem.

Hoe die show eruit ziet - dat kunnen lezers van HCnieuws.nl zelf meemaken. Want eind dit jaar is er weer een Circus Herman Renz puzzel. Onder de goede inzenders wordt een groot aantal kaarten verloot.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie