Speciale, eenmalige rondleiding Food/Body

26 september 2016 om 00:00 Nieuws

Op zaterdag 1 oktober om 14.00 uur is er een speciale rondleiding door de gastcurator Xander Karskens over de opmerkelijke tentoonstelling Food/Body op het Kunstfort bij Vijfhuizen. Voor de rondleiding kunt u zich melden bij de balie.

Food/Body is een tentoonstelling met werk van drie kunstenaars, waarin de relatie tussen voedsel en het menselijk lichaam centraal staat, en op een kritische manier onder de loep wordt genomen.

Paul McCarthy's werk Bossy Burger uit 1991 is een hilarische en groteske aanklacht tegen het consumentisme, waarbij een absurdistische kookles vol iconische verwijzingen naar de Amerikaanse populaire cultuur ontaardt in een abjecte choreografie van grensoverschrijding en agressie.

In het werk van LA Raeven wordt de compulsieve relatie tussen de kunstenaars, een eeneiïge tweeling, gekoppeld aan hun beider anorexiaverleden, in performances en videowerken die op een fysieke manier commentaar leveren op onze schoonheidsidealen. Voor hun werk Kelly uit 2006 volgden ze een meisje met een eetstoornis, die alleen nog maar food samples eet, en haar leven laat beheersen door haar dagelijkse zoektocht naar dit gratis voedsel.

Op een meer poëtische manier dient voedsel tot esthetisch materiaal voor Evelyn Taocheng Wang, die in haar werk Reflection Paper #1 een autobiografisch verhaal verbeeldt aan de hand van onder andere een inktvis en gouden eieren.

Met werk van: Paul McCarthy, LA Raeven, Evelyn Taocheng Wang

Curator: Xander Karskens

I.s.m. Frans Hals Museum / De Hallen Haarlem

Food/Body nog tot en met 9 oktober te zien als ook het videowerk Grond in de Genieloods.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie