Trendy fietsenzaak met fietsplezier voor iedereen

28 september 2016 om 00:00 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Balk Rijwielen bestaat veertig jaar en is een begrip in de Haarlemmermeer en wijde omgeving. Zelfs klanten vanuit Zwolle komen speciaal voor vrijblijvend advies en voor de aanschaf van de allernieuwste racefiets naar Nieuw-Vennep.

"Wij leveren fietsplezier voor iedereen. Het is belangrijk dat je je lekker voelt op je eigen fiets," aldus de broers Wilco en Armando van der Hoorn. "Daarom kun je bij ons altijd eerst een proefrit maken om te zien of er daadwerkelijk een klik is."

In 1985 begon Wilco als stagiair bij ex-profwielrenner Klaas Balk. Wilco werd in 1998 vennoot en runt de zaak sinds 2007 samen met zijn broer Armando. De groei van Balk zette door. Er werken inmiddels 12 gespecialiseerde medewerkers met passie voor het vak.

A-MERKEN Op een vloeroppervlak van 750 vierkante meters wordt het brede assortiment van meer dan 400 modellen getoond. Mooie kinderfietsen vanaf 12 inch, trendy stadsfietsen, e-bikes, highspeed bikes met een snelheid van 45 km p/u, mountainbikes en zelfs racefietsen zoals in het prof-peloton." Fietsen van de beste kwaliteit in iedere prijsklasse, allemaal A-merken" zegt Van der Hoorn. "Gazelle, Giant, Bulls, Pegasus, Specialized, Koga, Sparta. Fietsen van een mindere kwaliteit geven doorgaans minder fietsplezier. Als we een leuke partij fietsen tegenkomen bij een leverancier, kopen we die op en bieden we die aan als een aantrekkelijke aanbieding, maar ook dan staat kwaliteit voorop. Want daarin onderscheiden wij ons."

E-BIKE Met name de e-bikes zijn erg in trek de laatste jaren en de vraag groeit. "De doelgroep wordt steeds groter en breder. Zag je enkele jaren terug met name senioren met een e-bike. Ook steeds meer jonge mensen kiezen ervoor. Op een e-bike fiets je geruisloos door het landschap van jong tot oud. Ook de mountainbikes en racefietsen zijn populair. Sinds een aantal jaren hebben we ook elektronisch schakelende racefietsen."

Achterin de zaak is een speciaal wielergedeelte met een ruimte voor fietsmetingen om renners exact op de fiets te zetten. Daarnaast heeft Balk ook een uitgebreid assortiment fietsaccessoires. Kleding voor wielrenners, spinning-kleding, helmen, navigatie apparatuur, manden, tassen, stoeltjes. Voor de jongsten zijn er ook stepjes en loopfietsen. "We proberen trendsettend te zijn. Ons assortiment wisselt daarom ook jaarlijks." Bij de aanschaf van een nieuwe fiets is het mogelijk om een gebruikte fiets in te ruilen. Deze worden opgeknapt en weer verkocht.

TOP-50 De vakmensen van Balk Rijwielen repareren ook fietsen op afspraak. 's Morgens gebracht, in de middag weer klaar, als alle onderdelen op voorraad zijn. Ook is er een mogelijkheid tot het gebruik van een leenfiets.

De laatste vier jaar staat Balk Rijwielen in de TOP-50 van de beste fietsenwinkels in Nederland. Een waardering om trots op te zijn!

Voor meer info: www.balkrijwielen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie