Ontdek een nieuwe cultuur!

29 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen die huis en hart openstellen voor leerlingen uit het buitenland. De leerlingen zijn tussen de 15 en 18 jaar en wonen sinds augustus in de omgeving van Amsterdam. Ze gaan naar de middelbare school en leren de Nederlandse taal spreken en cultuur kennen.

Basketballer

Deze vrolijke jongen uit Turkije speelt en kijkt basketbal. Zijn favoriete team is Miami Heat. In zijn vrije tijd luistert hij naar muziek, bezoekt het theater en probeert graag nieuwe activiteiten uit.

Steps

Deze actieve meid uit België was leider van een groep jongere meiden bij de lokale jeugdvereniging. Ze heeft tennis en in de sportschool steps gedaan. In Nederland wil ze misschien wel hockeyen.

Gitaar

Deze muzikale jongen uit Moldavië speelt gitaar en beluistert graag muziek. In zijn vrije tijd doet hij aan fitness wat hij in Nederland ook wel wil doen. Alhoewel kickboksen hem ook leuk lijkt.

Energie

Deel jullie gezinstradities en -gebruiken en leer tegelijkertijd over een ander. Het in huis verwelkomen van een uitwisselingsstudent is een leuke ervaring waar de hele familie energie van krijgt. Iedereen kan bovendien gastgezin worden: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen, alleenstaanden.

YFU?

Youth For Understanding (YFU) is opgericht vanuit de overtuiging dat wanneer u een andere cultuur van binnenuit leert kennen, u meer begrip krijgt voor deze en andere culturen. YFU organiseert al meer dan 55 jaar wereldwijd educatieve uitwisselingen voor jongeren. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze medewerkers en vrijwilligers.

YFU-gastgezinnen:

* kiezen op basis van interesses en hobby's zelf welk gastkind zij verwelkomen

* ontdekken vanuit eigen huis een nieuwe cultuur

* krijgen een andere kijk op de wereld, kostbare herinneringen en een nieuw familielid voor het leven

* verwelkomen het gastkind in huis vanuit de oprechte interesse in hem/haar, zonder financiële vergoeding

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Antje Kakerissa via assistant@yfu.nl, bel 0297 - 26 48 50 of kijk op gastgezin.yfu.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie