CDA is klaar met ontwikkelen Park21

30 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De CDA-fractie in de gemeenteraad vindt dat de gemeente moet stoppen met het ontwikkelen van Park21, het grote recreatiegebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. "We moeten onze knopen tellen en niet doorgaan", aldus fractievoorzitter Mariëtte Sedee donderdag tijdens een debat in de gemeenteraad.

Wethouder Tom Horn was verbaasd over het standpunt van het CDA. Hij noemde het 'bijna onbegrijpelijk' dat de christen-democraten aan de ene kant willen stoppen met Park21 en aan de andere kant wel akkoord gaan met Parklanden, een initiatief van vier agrariërs in het gebied. Volgens hem klopt het beeld helemaal niet dat er niets gebeurd in Park21. Hij wees er maar op dat de gemeente recent nog 83 hectare grond heeft aangekocht.

De fractieleidster van het CDA bleef erbij dat het 'trekken aan een dood paard' is in Park21. Zij vroeg aan het college een overzicht van wat het project tot nu toe al heeft gekost voor de gemeente. Per abuis merkte wethouder Horn naderhand in het openbaar op dat de gemeente in totaal 60 miljoen euro wil uittrekken voor de plannen, die over tientallen jaren worden uitgesmeerd.

De uitlatingen van het CDA zorgden ook voor een kritische reactie bij VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat. Hij vond dat de christen-democraten niet erg consistent zijn. Als ze in het college zitten zijn ze voor Park21 en in de oppositie tegen. Mariëtte Sedee zei daarop dat het CDA altijd kritisch is geweest.

Het CDA stond niet alleen in zijn kritische houding. Ook fractievoorzitter Nicole Mulder van GroenLinks was niet erg enthousiast. Zij vond het allemaal veel te lang duren. Maar GroenLinks is nog wel bereid de plannen te blijven steunen als het college met goede argumenten komt.

Erg kritisch was donderdagavond ook voorzitter Ton van Schie van afdeling Haarlemmermeer van LTO-Noord. Als de laatste versie van het plan wordt aangenomen, zijn de agrariërs helemaal klaar met constructief meepraten, zei hij.

Wethouder John Nederstigt toonde zich verbaasd daarover. Hij was in de veronderstelling dat de gemeente nog altijd goed overlegt met de agrariërs. "Als ik dit had geweten, hadden wij dit voorstel zo niet naar de gemeenteraad gebracht", zo zei de wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie