Groepje vrouwen klaagt bij gemeente over SKWA

30 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Een groepje vrouwen heeft de gemeente een brief gestuurd met een klacht over het feit dat zij afgelopen zondagavond geweigerd zijn bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) in Hoofddorp. Tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad hebben zowel de PvdA als de HAP er donderdagavond mondelinge vragen over gesteld.

De vrouwen wilden zondagavond gaan zwemmen bij het sportcomplex maar kregen bij de kassa te horen dat er die avond een speciale Ladies Night waarbij je uitsluitend met een 'tien-rittenkaart' naar binnen mag. Zo'n kaart kost 72 euro maar biedt wel meer faciliteiten dan alleen zwemmen. De betrokken vrouwen hadden geen zin in een kaart maar een simpele eenmalige toegang tot het zwembad zat er niet in. Ze zijn daarom zonder te zwemmen weer weggegaan.

PvdA-fractieassistent Bert den Elzen en HAP-fractievoorzitter Johan Rip vroegen het college om een reactie op de brief van de vrouwen. Wethouder Derk Reneman zei dat het college zal reageren op de bewuste brief en dat de gemeenteraad die brief dan ook krijgt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie