Reggaelegende Eek-A-Mouse te zien in Hoofddorp

30 september 2016 om 00:00 Activiteiten

Benggen-ga-gengengen

Hoofddorp, vrijdag 30 september 2016 - Op vrijdag 14 oktober komt Eek-A-Mouse, een reggaelegende met een geheel eigen muziekstijl, optreden in Podium Duycker. Het is niet voor niks dat hij de grote zaal toegewezen heeft gekregen. Begonnen in Jamaica, maar sinds velen jaren al een wereldster. Kaarten kosten in de voorverkoop €21,- en de deuren openen om 20:00 uur.

Eek-a-Mouse ontwikkelde een unieke stijl binnen de reggae genaamd 'Singjaying'. Dit is een combinatie van zingen en rappen, waarbij de boomlange Jamaicaanse zanger vocale klanken gebruikt zoals 'Benggen-ga-gengenggen, Biddi boing boing'. Live zingt, praat, rapt en schreeuwt hij zich de longen uit het lijf. Hierbij wordt 'The Mouse' begeleid door zijn vijfkoppige band die de hypnotiserende melodieën weet te vermengen met een strakke basis.

Deze Jamaicaanse reggae en cultheld begon op 23-jarige leeftijd aan zijn carrière in de muziekwereld. Zijn eerste hit 'Once a virgin' bezorgde hem meer bekendheid en die bekendheid was tevens de reden dat hij zijn merkwaardige artiestnaam aannam. Het is de naam van het renpaard waar hij vaak geld op heeft ingezet maar pas een race won op het moment dat hij er geen vertrouwen meer in had en dus niet had gewed. In 1981 kreeg hij zijn eerste grote boeking en brak hij door via het Jamaicaanse 'Reggae Sunsplash festival'.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de uit Haarlem afkomstige 'Reggae Movement'.

OPEN: 20:00 | VOORPROGRAMMA: 20:30| AANV: 21:30 | VVK:€21 | DEUR:€23,50 . | www.duycker.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie