Lezing Jeroen Bosch 'de Duivelskunstenaar'

7 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Op donderdag 13 oktober is er bij WIJ Heemstede in de Luifel een interessante lezing over 'de Duivelskunstenaar', een historische roman over de middeleeuwse kunstenaar en schilder Jeroen Bosch.

Was Jeroen Bosch een zedenmeester? Op het grensvlak van Middeleeuwen en Renaissance kon een waarschuwend vingertje wel gebruikt worden. In deze lezing met afbeeldingen van Bosch' werk zal Heemstedenaar Paul Jan van der Knaap, docent Kunstgeschiedenis aan het Rudolf Steinercollege in Haarlem, dit thema behandelen samen met schrijver Matthias Rozemond.

In het voorjaar van 2016 publiceerde Matthias Rozemond (1962) 'de Duivelskunstenaar' over de persoon Jeroen Bosch, diens fascinerende schilderijen en de historische context. De rode draad in het verhaal is: wie of wat inspireerde hem tot het schilderen van de Tuin der Lusten? Dit jaar herdenkt de stad Den Bosch zijn 500ste sterfdag.

Matthias vertelt graag over de beroemde schilder tijdens lezingen door het hele land. En nu dus in Heemstede! Hij leest deze avond voor en beantwoordt vragen van bezoekers. Rozemond is behalve schrijver ook docent en woont in Haarlem. Voorjaar 2018 verschijnt zijn nieuwe roman over de jonge Rembrandt. Zie ook www.matthiasrozemond.com

Boekhandel Blokker is aanwezig met zijn boek en natuurlijk kunt u aan het einde van de avond met een gesigneerd exemplaar naar huis.

De lezing Jeroen Bosch 'de Duivelskunstenaar' is op donderdag 13 oktober om 20.00 uur bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Entree: 6,-. Opgeven kan via wijheemstede.nl of telefonisch: 548 38 28.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie