Navarra en Nicky Romero lanceren 'Crossroads'

13 oktober 2016 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP Het leven van de Hoofddorpse Youp van der Steeg (20) ziet er momenteel uit als een onrealistische droom. Samen met Bauke Top (21) vormt de geboren en getogen Hoofddorper het dj-duo Navarra. In samenwerking met Nicky Romero, één van de grootste dj's ter wereld, produceerden de twee het nummer 'Crossroads', dat vrijdag officieel wordt gelanceerd.

Ondanks dat het heel wat is om een nummer uit te brengen samen met een grote naam als Nicky Romero, blijft Youp er nuchter onder. "Eerst maar eens zien of het wat wordt," lacht hij. Al vanaf zijn twaalfde werkt hij, dan nog onbewust, aan zijn carrière. Sterker nog, het aanstormende talent weet niet beter dan dat hij zijn brood verdient met het maken en draaien van muziek. Een écht bijbaantje heeft Youp dan ook nooit gehad. Dankzij zijn neef, Aaron Gill, raakt hij besmet met het dj-virus. "Op zijn verjaardag was er een draaitafel. Dat vond ik zo vet dat ik die avond ook een beetje heb lopen draaien. Ik dacht: dit wil ik ook doen."

Twee jaar later, op zijn veertiende, koopt Youp een dj-set. Waar het eerst vooral oefenen was met het aan elkaar mixen van nummers, experimenteert hij later steeds vaker met het zelf produceren van muziek. Onder de naam Frenky Toros werd hij steeds bekender in zijn omgeving en stond hij op zijn zeventiende  onder andere in Club Air. "Stond ik ineens te draaien voor tweeduizend man die minstens vier jaar ouder waren dan mij. Niet te geloven." 

WIJNFLES Met zijn Vwo-diploma op zak besluit Youp zijn dromen na te jagen. Hij schrijft zich in voor de Herman Brood Academie. "De toegevoegde waarde is dat je met twintig jongens in de klas zit die allemaal hetzelfde doen. Alles draait om jezelf ontwikkelen. Je inspireert en stimuleert elkaar. Als je ziet dat iemand anders hard gaat, dan wil je dat ook." Op de academie komt Youp in contact met Bauke, met wie hij nu Navarra vormt. "Toen we samen in de studio zaten, gingen we bekijken wat we hadden gemaakt. Dat bleek zo goed te klikken dat we dachten: dit moeten we bundelen. Hoe ik aan de naam Navarra kom? Die zag ik op een fles wijn staan," lacht hij. 

CROSSROADS Het duo maakt inmiddels al twee jaar samen muziek, dat ze 'progressive house' noemen: muziek dat toegankelijk is voor iedereen. "Ook voor je buurmeisje van vijftien, en niet alleen voor gasten van drieëntwintig die willen beuken," legt Youp uit. Op muzikaal gebied en qua visie matcht het zo goed tussen de twee, dat het zijn vruchten begint af te werpen. "We hadden een opzetje gemaakt van Crossroads en dat hebben we naar Nicky Romero gestuurd. Hij vond het vet klinken en we hebben het nummer vervolgens samen afgemaakt."

Vrijdag wordt het nummer officieel gelanceerd en is dan beschikbaar op onder andere Spotify. Tot die tijd kunnen ze nog genieten van hun rust, want last van gillende fans hebben ze nog niet. "Wel moesten we pas op een feest voor jongeren onder de achttien handtekeningen uitdelen. Maar eigenlijk waren we daar zelf het meest van onder de indruk," zegt hij lachend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie