Tentoonstelling Konijnen, Cavia's, (dwerg)hoenders

13 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

De regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging "Ons Aller Belang" uit Haarlemmermeer maakt zich op voor haar jaarlijkse tentoonstelling. De tentoonstelling wordt gehouden van donderdag 20 oktober tot en met zaterdag 22 oktober in Tuincentrum Ranzijn Nieuw-Vennep, IJweg 1336 te Nieuw-Vennep.

Bijna 200 konijnen, cavia's, hoenders, dwerghoenders en Serama's zullen vanaf donderdag 20 oktober te zien zijn. De Serama Speciaalclub heeft haar districtsshow deze dagen ook bij Ons Aller Belang ondergebracht. De Serama is het kleinste kipje ter wereld en is er in heel veel verschillende kleuren. Behalve de Searama's zijn er veel verschillende rassen te zien. Een uitstekende gelegenheid voor mensen die overwegen een konijn of paar kippen aan te schaffen. Alle dagen zijn er leden van de vereniging aanwezig die meer over de rassen kunnen vertellen.

Vrijdagochtend 21 oktober wordt de JEUGD in de gelegenheid gesteld om tussen 11.00 en 12.00 uur zijn of haar konijn, cavia, tamme rat, hamster, muis of ander knaagdier te laten keuren. Voor elk dier heeft Ranzijn een aardigheidje beschikbaar gesteld, voor het dier en zijn baasje.

Om 12.30 uur zullen de prijzen worden uitgereikt voor de best verzorgde dieren.

Op vrijdag en zaterdag is er een stand van de Serama Speciaalclub en een stand van de Kleindier Liefhebbers Nederland aanwezig. Daar wordt voorlichting gegeven over het houden van konijnen, cavia's, (dwerg)hoenders en sierduiven.

Op de tentoonstelling is een knuffelhoek aanwezig waar jong en oud onder toezicht konijntjes kunnen aaien.

Ook zijn er kuikentjes te bewonderen en te aaien.

En natuurlijk is er een speurtocht door het tuincentrum, waarvoor Ranzijn enkele waardebonnen beschikbaar heeft gesteld.

De toegang tot de tentoonstelling is gratis.

De tentoonstelling is geopend:

Donderdag 20 oktober van 9.30 - 21.00 uur

Vrijdag 21 oktober van 9.30 - 21.00 uur

Zaterdag 22 oktober van 9.30 - 17.00 uur

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mw. M.A.M. Philippo-Kroon

tel: 0252-675042 e-mail: margre@live.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie