Het Zondagmiddagpodium verwacht 40.000e bezoeker bij tangomuziek en dans in Hoofddorp

24 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Op 30 oktober verwacht het Zondagmiddagpodium de 40.000e bezoeker sinds het begin van de voorstellingen voor senioren in 1999 bij het optreden van ensemble Tango Torno met passievolle tangomuziek en gastdansers in gebouw De Jeugd van Gisteren, Beemsterstraat 4 in Hoofddorp. Aanvang 14.00 uur.

Hartstocht en heimwee

De tango is geboren in Buenos Aires en Montevideo. De dans en de muziek weerspiegelen de gevoelens van de mensen in de straten; hartstocht, verdriet, verlatenheid, heimwee. In de lange bestaansgeschiedenis is de tango onderhevig geweest aan de invloeden van allerlei Europese immigranten met hun verschillende stijlen en instrumenten.

Zang en gitaarmuziek

Trio Torno Tango, bestaat uit de zangeres Marlies Gadellaa, zij maakte eerder deel uit van het ensemble Tango Canto en de twee gitaristen Jan-Willem Dubbeldam en Dick Hermsen, alle drie gegrepen door de passie die deze muziekstijl zo kenmerkt.

Ter gelegenheid van de feestelijke ontvangst van de 40.000e bezoeker door wethouder Tom Horn neemt het trio als extra een tangodanspaar mee, dat danst op live muziek en op meeslepende wijze de schoonheid en originaliteit van de Argentijnse tango demonstreert.

Kaarten

De toegangsprijs is € 4,50, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn zolang de voorraad strekt vanaf 13.30 uur verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873. Dan is ook vervoer met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie