Meerderheid raad wil stichting ETO blijven steunen

28 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met het voortzetten van de financiële steun aan stichting ETO, de beheerder van het honkbalstadion in Hoofddorp. De fracties van GroenLinks, Forza!, ChristenUnie-SGP, CDVP en Anneke van der Veer stemden tegen.

Tijdens het debat twee weken geleden bleken ook andere fracties kritisch over het voorstel van het college om ETO de komende twee jaar met 190.000 euro per jaar uit de brand te helpen. Als dat niet zou worden gedaan dan zou ETO de exploitatie van het stadion niet rond kunnen krijgen en de stichting failliet gaan. Een meerderheid vond dat een te groot risico.

Tijdens de discussie in de raad was vooral ook de HAP erg kritisch. Fractievoorzitter Johan Rip zei donderdag bij de stemming dat zijn fractie is gerustgesteld door de toezeggingen die wethouder Adam Elzakalai heeft gedaan en een goed gesprek dat de HAP heeft gehad met bestuursleden van ETO.

Voor GroenLinks was een brief van het college over ETO juist reden om niet akkoord te gaan met de steun. Maaike Ballieux had voorgesteld om stichting ETO voorlopig voor een jaar te steunen en de situatie volgend jaar opnieuw te bekijken maar het college heeft niet gereageerd op die optie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie