25 jarig jubileum bij Brandweer Lisserbroek

29 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen week heeft René Straathof zijn 25 jarig jubileum gevierd bij Brandweer Lisserbroek. Hij kreeg de welverdiende medaille opgespeld en er werd teruggekeken op het verloop van zijn carrière.

Het begon in november 1990 toen Straathof zijn schuur ter beschikking stelde voor een oefening van de Lisserbroekse brandweer. Postlid van der Klauw stelde de vraag: "Kom je ook bij de brandweer?" Na de benodigde keuringen en testen was het in juli 1991 een feit: René kon starten met de opleiding tot Brandwacht.

Vervolgens heeft René alle benodigde opleidingen gevolgd zodat hij ook inzetbaar was als chauffeur en later ook als bevelvoerder. In 1998 kon René zijn droom vervolgens werkelijkheid laten worden door ook bij de beroepsbrandweer te gaan werken in de 24-uurs dienst. Tot op heden zet hij zich bij zowel de beroeps als de vrijwilligers nog onverminderd in.

Voor Lisserbroek is Straathof een belangrijke schakel voor het functioneren van de post. Door de 24 uurs diensten is hij vaak beschikbaar tijdens kantooruren en zorgt hij voor een goede afloop van de uitrukken van Lisserbroek. Bij 3 grote luchtvaartincidenten rondom Schiphol is René betrokken geweest bij de incidentbestrijding vanuit post Lisserbroek.

Daarnaast is René ook actief geweest bij de post als plaatsvervangend Postcommandant en bij de organisatie van diverse activiteiten zoals ontvangst van de goedheiligman en teambuilding activiteiten. Eén van de vele hoogtepunten in zijn "koude" carrière was de organisatie van de Millennium-overgang waardoor alle postleden met hun familie in de kazerne van Lisserbroek op een heus strand de jaarwisseling hebben doorgebracht, zodat bij calamiteiten een snelle inzet was gewaarborgd.

René wordt gewaardeerd om zijn pragmatische kijk op de brandweer wat hij vervolgens ook nog op uitstekende wijze vorm weet te geven. Post Lisserbroek hoopt nog vele jaren gebruik te kunnen maken van de inzet en het enthousiasme van deze bevlogen brandweerman.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie