Lichtvoetig vermaeck van muziekensemble Goet ende Fyn

30 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Het Zondagmiddagpodium presenteert Goet ende Fyn op 6 november om 14.00 uur in het Dorpshuis, Snelliuslaan 3 - 5 in Badhoevedorp.

Goet ende Fyn

Goet ende Fyn dat zijn naam ontleent aan het middeleeuwse Egidiuslied was eerst Gheselscap Goet ende Fyn. Het is een professioneel muziekensemble gestoken in historische kledij, gespecialiseerd in Nederlandse, Vlaamse en Franse liederen, dansmuziek, muzikale gedichten en folklore uit onder andere de Middeleeuwen en de Gouden Eeuw.

Een reeks van instrumenten

De muzikanten Robbert en Anja van Lint, Roosmarijn van Lint en Wouter Kuyper begeleiden zichzelf op diverse authentieke instrumenten zoals draailier, Keltische harp, eenhands?uit, psalterium, Vlaamse doedelzak, koehoorns, vedel, viola da gamba, viool, diverse ?uiten, cittern, cithole, organistrum, tambourin de Béarn, trekzak en slagwerk.

Lichtvoetig vermaeck

Zij brengen in dit aantrekkelijke programma een afwisseling van ernst en luim, muzikaal luistergenot en lichtvoetig vermaak. Met pelgrimsliederen en cantiga's, burleske studentenliederen en Geuzenliederen ter leringhe ende vermaeck, gelardeerd met sprankelende speelmansmuziek.

Veel te horen en veel te sien, so sien die gasten vrolijc jo!

Kaartverkoop en informatie

Kaarten à € 4.50, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie