Decrotech heren winnen van koploper Binnenland

31 oktober 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Binnenland, de ploeg die nog ongeslagen was en terug is gevloeid uit de promotiedivisie, was afgelopen weekend de sterke tegenstander van BV Hoofddorp. Met een indrukwekkende 2e helft wisten de Decrotech mannen een 67-57 op het scorebord te zetten.

De Hoofddorpse basketballers moesten het doen zonder Bart Keur, maar werd wel aangevuld door Nick Visser. De eerste periode was overduidelijk voor Binnenland. Met goed inside spel zorgden zij voor goede schoten en tweede kansen die makkelijk benut werden. Nando van Oostrum en Kevin van Duuren zorgden nog enigszins voor aansluiting, maar het eerste kwart werd gewonnen door Binnenland met 18-24.

Veel te veel punten tegen. Dat was ook gelijk het belangrijkste punt wat er in de korte rust werd besproken. Meer druk op de low-post, maar ook op de balbezitter, om zo een makkelijke pass inside wat te bemoeilijken. Aanvallend was dit het minste kwart. Ruststand 30-40.

Het zorgenkindje was overduidelijk de Hoofddorpse defense met 40 punten tegen. Fysiek had men het op te veel posities lastig. Met een zone defense probeerden de Hoofddorpers Binnenland meer onder druk te zetten en dan niet zozeer de 1-1 te zoeken, maar continue 4 handen bij de bal te hebben en bij de korte passes ook druk te houden om zo Binnenland te laten vluchten in skip passes. Verdedigend bleek dit zeer goed te werken en de turnovers zorgden er ook voor dat men wat makkelijker tot scoren kwam uit de diverse breaks.

Het was zaak om steeds dezelfde energie te brengen in het veld. Verdedigend was het devies hetzelfde te doen om aanvallend steeds meer te vertrouwen op het schot en vooral de snelheid. Risico is dat er soms wat geforceerd wordt en daar moest voor worden gewaakt. Nando van Oostrum bleef gelukkig met scherp schieten en zijn snelheid te gebruiken om zo steeds op voorsprong te blijven. Toen Rik Wessels in de 7e minuut een drietje raak schoot, kwam het gaatje op 8 punten, wat Hoofddorp wat speling gaf voor de laatste minuten.

Nando van Oostrum zorgde dat het gaatje zelfs 10 punten werd, waarna de Decrotech mannen de game keurig op slot zetten. In de dubbele cijfers kwamen Nando van Oostrum 19 punten, Kevin van Duuren 13 punten en Sjoerd Langedijk 10 punten. Eindstand 67-57.