ZPCH pakt punt tegen koploper

31 oktober 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP De waterpoloërs van ZPCH speelden zaterdag tegen de Linge/PCG (SG) uit Gorinchem. Voor dit weekend de koploper van de derde klasse bond. Het werd een spannende pot met voor ZPCH ups en downs en aan het eind van duel stond er 11-11 op het scorebord. Hierdoor zakten de gasten uit Gorinchem naar de tweede plaats en staat ZPCH op de derde plaats.

De wedstrijd begon slecht voor de mannen uit Hoofddorp. Verdedigend hadden ze het niet voor elkaar en het stond te snel 1-4 voor de gasten. Daarna kwamen ze prima terug tot 3-4 met een paar mooie aanvallen en prachtige doelpunten. Daarna lieten de Hoofddorpers het weer een beetje schieten en liep de Linge uit tot 4-7. Het getuigde van een grote wilskracht en mentaliteit dat de mannen van ZPCH zich wederom terug konden knokken in de wedstrijd.

Dane Guerard bracht ZPCH hoogstpersoonlijk met drie opeenvolgende doelpunten op 7-7 waarna Max van der kamp de Hoofddorpers voor het eerst op voorsprong (8-7) schoot. Daarna was het bloedstollend spannend 8-8, 9-9, 10-10 en 30 seconde voor tijd 11-10, wederom door Max van der Kamp. Helaas kon ZPCH net niet de 3 punten in Hoofddorp houden, want 2 seconde voor tijd viel de 11-11 in het netje.

Teleurstelling bij het eerste team van ZPCH, want de 3 punten waren zo dichtbij. Volgende week moeten ze in Rotterdam het volle aantal punten maar mee naar huis brengen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie