Open Nederlands Kampioenschap in SKWA

31 oktober 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP In het sportcomplex Koning Willem-Alexander vindt van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) korte baan zwemmen plaats. Het ONK is een kwalificatiemoment voor het WK korte baan in Windsor (Canada) in december.

De beste Nederlandse zwemmers strijden om de nationale titels op de korte baan. Zo komt Olympisch kampioen op de 10 kilometer open water Ferry Weertman in actie. Ook Olympiërs Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Marrit Steenbergen, Esmee Vermeulen, Maud van der Meer, Kyle Stolk, Joeri Verlinden en Ben Schwietert staan op de startblokken. De Paralympische zwemploeg neemt ook deel aan dit ONK en wordt op zaterdag gehuldigd voor hun prestaties in Rio.

Op alle drie de dagen starten de series om 9. uur, de finales om 16.30 uur

In de wedstrijd zwemmen ook deelnemers uit Hoofddorp mee. Naast talenvolle jeugdzwemmers, waarbij Imani de Jong onder de vlag van de KNZB zwemt zal ook de verenigingsvoorzitter van ZPCH, Ruud Holswilder mee zwemmen tussen alle toppers. Hij zwemt een mixed estafette wisselslag samen met drie jonge ZPCH zwemmers.

Tussen de series en de finales in zijn er diverse site-events voor de jeugd uit de Haarlemmermeer. Zondag 6 november vindt als site event het ZPCH Scholentoernooi plaats. Leerlingen uit groep 3 t, 8 van de basisscholen uit de gemeenten Haarlemmermeer en Hillegom kunnen aan het scholenkampioenschap deelnemen.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar aan de kassa in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie