Trainingen voor 'eigen' AED bij dorpshuis

31 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

LISSERBROEK Bewoners van Lisserbroek kunnen op donderdag 10 november en dinsdag 13 december een training volgen over het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED). Het draagbare apparaat hangt sinds kort in een buitenkast bij het dorpshuis De Meerkoet.

In verband met de plaatsing van de AED (deze hing eerst in het dorpshuis, maar nu buiten) is het dorpshuis op zoek naar dorpsbewoners die al in het bezit zijn van een AED certificaat en die zich willen aanmelden als burgerhulpverlener.

Daarnaast biedt het dorpshuis bewoners een training aan om in het bezit te komen van een dergelijk certificaat. Zo'n training duurt van 19 tot 22 uur en dient jaarlijks te worden herhaald. Aanmelden kan via Cok van Beek, (0252) 41 34 57 of meerkoet@maatvast.nl.

De AED buitenkast kon worden geplaatst door een samenwerking tussen de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Maatvast.

De doormelding van noodgevallen wordt gedaan via www.hartveiligwonen.nl. In geval van nood ontvangt een dorpsbewoner een bericht op zijn of haar mobiele telefoon met het verzoek om de AED op te halen. Hierbij ontvangt de bewoner een code om de AED uit de kast te nemen en het adres waarvoor de melding is gedaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie