DSOV pakt winst in streekderby tegen Lotus (10-14)

31 oktober 2016 om 00:00 Sport

Zondag 30 oktober stond deze kraker op het programma :LOTUS 1-DSOV 1

Een wedstrijd waar bij beide teams wat extra lading in zat, immers geen van beide wilde natuurlijk verliezen. DSOV speelde uit in Hoofddorp en de Fanny Blankers Koenhal zat goed vol met veel meegereisd publiek uit Vijfhuizen.

De sfeer was optimaal, beide teams waren er klaar voor. DSOV kwam goed uit de startblokken en dat was ook de afspraak. Een snelle start en direct proberen een verschil neer te zetten. Dit lukte DSOV goed tot 0-3. Fleur van den Boogaard kon in dit begin evenals vorige week een paar perfecte breaks afronden.

Het plan van DSOV pakte na 7 minuten op de klok toch anders uit, Lotus nam het heft over en kwam terug tot 3-3.

De opponent pakte zelfs een voorsprong van 4-3 en DSOV was even beduusd maar kon de machine toch weer op gang krijgen via Melanie Knol, Kim van Bentem en Nadine van Haaster.

De stand schommelde even heen en weer wat de spanning bij beide kanten alleen maar opvoerde . Tara Vink kon middels een krachtig schot vanaf de linkeropbouw de ruststand op 5-7 zetten in het voordeel van DSOV uit Vijfhuizen.

Na rust was het Lotus die goed uit de startblokken kwam en kon in korte tijd de stand ombuigen naar 8-7. Weer een tegenslag voor DSOV.

Waren de rollen omgedraaid? Nee, DSOV moest zich tijdens de 2e helft gaan herpakken wat dan ook gebeurde. Ilse Vrijbloed kon 2 maal het net vinden en Amy Poppelaars voegde hier nog een punt aan toe, stand 8-10.

Het verschil van 2 punten voordeel bleef lange tijd op het scorebord staan, de spanning, de sfeer, alles leidde er toe dat er weinig werd gescoord. Beide teams hadden hun verdediging ook goed staan. Met nog 9 minuten op de klok kon Rianne Muller de 10-12 inschieten en de 7 minuten daarna bleef het doelpuntloos.

Balverlies, gemiste kansen , de spanning nam alleen maar toe en met een verschil van 2 kan er nog van alles gebeuren.

Eindelijk, 2 minuten voor tijd werd de boel ontzenuwd, voor DSOV scoorde Tara Vink tot opluchting van supporters en speelsters van DSOV de 10-13.

Malissa van der Linden deed hier nog een klein schepje bovenop door in de laatste secondes een perfecte break te lopen en scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd en bepaalde daarmee de eindstand op 10-14 in een wedstrijd die vol passie strijd en beleving werd gespeeld.

DSOV staat nu met 4 punten op de 2e plaats in de 2e klasse.

Volgende week speelt DSOV wederom een Derby in Badhoevedorp tegen VOS 1.