Lezing Harry Jans. Bijzondere bol- knolgewassen en wortelstokken voor de (rots)tuin

4 november 2016 om 00:00 Nieuws

Harry Jans heeft een opleiding gevolgd voor aanleg en onderhoud van tuinen en is sinds 1981 gefascineerd geraakt door de alpineflora. Tijdens een vakantie in Zwitserland kwam hij hiermee in aanraking en werd toen geïnfecteerd door het alpinevirus. In het begin van de tachtigerjaren waren slechts een handje vol liefhebbers in Nederland bezig met rotsplanten. Om meer informatie over deze planten te krijgen is hij toen lid geworden van de Alpine Garden

Society (A.G.S., ca. 9000 leden over de hele wereld).

De lezing die Harry voor ons gaat verzorgen heeft als titel: Bijzondere bol-, knolgewassen en wortelstokken voor de (rots)tuin.

Naast de overbekende bollen zoals de tulp, hyacint, krokus en narcis zijn er vele onbekende maar mooie bollen en knollen voor de tuin. Vaak kent men deze soorten niet of nauwelijks, maar de keuze is enorm.

Naast het tonen van niet alledaagse soorten van o.a. Corydalis, Fritillaria, Colchicum, Muscari, Allium, Narcissus, Lilium, Arisaema, Crocus, Iris, Trillium etc. zal ook de cultuur in de tuin, trog of pot aan de orde komen. Je zult zien dat er nog heel wat leuk z.g.n. bijgoed is om uw tuin mee op te fleuren.

De lezing wordt zeer professioneel ondersteund met kleinbeeld dia's of digitale beelden.

We nodigen je van harte uit om maandag 14 november 2016 naar De Ark te Hoofddorp te komen voor deze

lezing. Aanvang 20.00 uur. Entree gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie