Echtpaar Bakker viert 60-jarig huwelijk

7 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Echtpaar Bakker heeft zondag een felicitatiebezoek gehad burgemeester Weterings om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Herman en Froukje hebben elkaar leren kennen in het American Hotel in Amsterdam in het begin van de jaren '50. Zij waren beiden werkzaam in dit hotel toen de vonk oversloeg. Herman was daar patissier en Froukje woonde er intern in als kamermeisje.

De heer Bakker is een geboren en getogen Amsterdammer en heeft nooit elders gewoond. Mevrouw Bakker is geboren in Enkhuizen en heeft ook nog in Wormerveer en Monnickendam gewoond. Samen woonden zij op verschillende adressen in Amsterdam totdat mevrouw Bakker vanwege haar gezondheid in woonzorgcentrum Floriande in Hoofddorp kwam wonen.

Halverwege de jaren '40 (op zijn 16e) begon de heer Bakker met het werken in een broodbakkerij en werkte daarna als kok/patissier bij achtereenvolgens het American Hotel op het Leidseplein (jaren 50), restaurant Modern op het Leidseplein (jaren 60 en 70), Euromotel (jaren 70) en het Amstelhotel.

In de laatste 18 jaar tot aan zijn pensioen was hij werkzaam in de RAI Amsterdam. Dit was van 1974 t/m 1992. Mw. Bakker heeft een aantal jaar in het American hotel gewerkt als kamermeisje (jaren '50) en werd daarna huisvrouw.

Het echtpaar Bakker heeft twee zoons.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie