HAP zet vraagtekens bij dierenartsenpraktijk in tuincentrum

7 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Fractieassistent Henk van Steenis van de HAP heeft het college van B en W namens zijn fractie schriftelijke vragen gesteld over de vestiging van een dierenartsenpraktijk in tuincentrum Ranzijn aan de IJweg in Park21 in Nieuw-Vennep. De HAP vraagt zich af of een praktijk in het tuincentrum juridisch wel mogelijk is.

Het college is van plan om Ranzijn een omgevingsvergunning te verlenen. Dat verbaast HAP'er Van Steenis. Hij stelt in zijn schriftelijke vragen dat Ranzijn op grond van de vergunning verplicht is om een aparte ingang te realiseren voor de dierenartsenpraktijk omdat deze een totaal ander doel heeft dan het tuincentrum. In het huidige plan is daarvan echter geen sprake. Volgens de HAP is er sprake van een 'apart bedrijfsproces'.

Henk van Steenis en zijn fractie zijn bang voor een precedentwerking. Bovendien vindt dat de HAP dat Ranzijn zich kan schuldig maken aan oneerlijke concurrentie.

Al eerder klaagde de Hoofddorpse dierenarts Richard van Monfort namens alle gevestigde dierenartsen in de gemeente tijdens een raadsvergadering over de voorgenomen vergunning voor Ranzijn. Volgens hem neemt Ranzijn het niet zo nauw met de hygiëne en het dierenwelzijn. Bovendien zouden de dierenartsen bij het tuincentrum worden onderbetaald.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie