Scholieren komen in actie voor Samenloop voor Hoop

7 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Een groot aantal basisscholen hebben nu al interesse getoond om een actie op touw te zetten voor de Samenloop voor Hoop Haarlemmermeer 2017. Deze loop vindt volgend jaar plaats op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Het is een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Er lopen dan honderden teamleden afwisselend gedurende 24 uur, een parcours van circa 600 meter aan de Toolenburgerplas in Hoofddorp.

Basisscholieren willen daaraan ook graag hun steentje op allerlei manieren bijdragen. Een aantal scholen gaan binnenkort in actie komen om geld in te zamelen. Dit doen ze door activiteiten te organiseren met de gehele school of per groep, zoals het inzamelen van statiegeldflessen. Elke scholier mag ook zijn individuele actie opzetten.

Alle leerlingen van Haarlemmermeerse basisscholen worden ook binnenkort uitgenodigd om op zondag 11 juni mee te doen aan de Kinderloop, die 24 minuten duurt. Rondom de Kinderloop zijn allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd en is een special band voor kinderen aanwezig.

DOET JOUW SCHOOL AL MEE? Elke basisschool mag meedoen aan het bedenken en uitvoeren van acties. Scholen, groepen of individuele basisscholieren kunnen hun eigen actie aanmelden via de website van de Samenloop: Samenloopvoorhoop.nl/Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie