Fantastisch gewerkt in de Venneperhout tijdens de Natuurwerkdag

7 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP Maar liefst veertien volwassenen en zes kinderen hebben zaterdag hun handen uit de mouwen gestoken tijdens de Natuurwerkdag in de Venneperhout. Staatsbosbeheer is ontzettend dankbaar voor het resultaat.

De grootste klus was het verwijderen van een wilgenopstand uit een greppel. Het openhouden van greppels is belangrijk voor een goede afwatering van het gebied. Honderden wilgenboompjes werden met handzagen en heggenscharen weggehaald. Kinderen namen de afgesnoeide takken mee naar een stukje bos, waar ze er overwinteringhuisjes voor egels en roodborstjes van maakten. Vervolgens werden de takken in kleine stukjes geknipt, die de kinderen in grote hopen bij elkaar legden. De takkenhopen versierden ze met bladeren en gekleurde besjes: een heerlijk plekje voor egels in de winter!

VRIJWILLIGER WORDEN? De werkzaamheden van afgelopen zaterdag werden uitgevoerd naar aanleiding van de landelijke Natuurwerkdag die ieder jaar plaats vindt. Staatsbosbeheer wil echter graag regelmatig een vaste groep vrijwilligers begeleiden om mooie klussen mee uit te voeren. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat iedereen kan blijven genieten van de Venneperhout. Lijkt dit je wat? Neem dan contact op met boswachter Louwra Postma: l.postma@staatsbosbeheer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie