WijkLeerbedrijf Zwanenburg van start

7 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG Met het doorknippen van een lint en het zetten van handtekeningen is maandag 7 november de aftrap gegeven voor WijkLeerbedrijf Zwanenburg.

Aan wethouder Ap Reinders (sociale zaken) de eer de schaar te hanteren en als eerste zijn handtekening te zetten. Het is een feestelijk en historisch moment deze middag in De Olm. Volgens Reinders worden met het WijkLeerbedrijf twee vliegen in één klap geslagen. "Leren én wijkbewoners extra ondersteuning geven op het gebied van zorg en welzijn is een prachtige combinatie. Bij een dergelijk project in Den Haag is liefst tachtig procent van de deelnemers in een vaste baan terechtgekomen. Een mooi percentage, maar wij in Haarlemmermeer gaan het nóg beter doen. Wij gaan voor honderd procent."

Het WijkLeerbedrijf is van start gegaan met 13 leerlingen. In februari volgen er nog eens 12. Het zijn jongeren en volwassenen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen voor wie het wat minder makkelijk is om te leren, om wat voor reden ook. Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en volgen nu een opleiding in de zorg. Het WijkLeerbedrijf is een samenwerking tussen gemeente Haarlemmermeer, ROC Nova college, Pract's oefentherapie, MeerWaarde, Amstelring en Calibris advies.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie