Een goed ontbijt hoort er bij

9 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Burgemeester Weterings heeft woensdagochtend, op de dag van het Nationaal Schoolontbijt, een cheque van 200 euro overhandigd aan basisschool Octopus. Het bedrag, bestemd voor Jantje Beton, moet het ook voor andere kinderen mogelijk maken om te leven in een schone en veilige omgeving met voldoende ruimte om te spelen. Maar er was ook een gezond ontbijt.

Met melk. Met fruit. Met bruin brood. Met gezond beleg. Want, aldus burgemeester Weterings, zo moet elke dag beginnen: met een gezond ontbijt. "En dus niet alleen dit ontbijt op de dag van het Nationaal Ontbijt."

Vervolgens benadrukte hij in de richting van de bijna 50 leerlingen uit groep 8 van openbare basisschool Octopus dat zo'n rustige en veilige omgeving voor veel kinderen nog steeds niet is weggelegd. Om vervolgens de cheque van 200 euro aan de kinderen te laten zien die op dat moment allemaal aan de goed gevulde tafels zaten. Rond half negen was de groep, met begeleiding, vanuit de Hoofddorpse wijk Toolenburg naar het raadhuis gefietst.

Onder hen onder andere Danny (12) en Thijs (11) die elke dag beginnen met een gezond ontbijt. Fruit, yoghurt, een broodje en dan ook nog eens netjes aan tafel. Nu eten in het raadhuis, samen met de burgemeester, vinden ze 'wel gaaf'.

Na het ontbijt liepen ze mee tijdens een rondleiding met toelichting, geleid door de vice-voorzitter van de raad, Mieke Booy. Zij had even daardoor mee kunnen genieten van het door de school zelf verzorgde gezonde ontbijt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie