Filmhuis Extra: 'Dear White People'

10 november 2016 om 00:00 Nieuws

Op vrijdag 25 november is er weer een film te zien met inleiding en nagesprek in het Oude Raadhuis. Dit keer zal Noëlle Beerepoot van het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (www.bdkennemerland.nl) de film 'Dear White People' inleiden die over uitsluiting en discriminatie gaat.

Vrijdag 25 november, het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675, Hoofddorp. De inleiding op de film begint om 19.30 uur. De film begint om 20.00 uur. Dit is een activiteit van de Raad van Kerken Hoofddorp.

Kaartjes voor de inleiding en de film kosten €10,00 en zijn te koop aan de kassa of via www.demeerse.nl

De film 'Dear White People' is het filmdebuut van regisseur Justin Simien, de film speelt op de overwegend blanke, Amerikaanse Winchester University. Er broeit iets binnen de universiteit: Terwijl de gekleurde studenten er hun weg proberen te vinden, verwoordt studente Sam hun frustraties luidkeels in haar provocerende radioprogramma 'Dear White People'. De spanningen komen pas echt op scherp te staan als de lang verbannen blackface opduikt op het jaarlijkse Halloweenfeest. In dit gepeperde, humoristische filmdebuut wordt een moderne, frisse manier gevonden om kwesties als vooroordelen en stereotypen te behandelen.

'Dear White People' won onder andere de Special Jury Prize op Sundance 2014 en de prijs voor beste film op het San Francisco International Film Festival.

Voor meer informatie: www.kerkeninhoofddorp.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie