30.000 euro aan cheques tegen kindermisbruik op Cebu

10 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Als een delegatie uit Haarlemmermeer vrijdag afreist naar de zustergemeente Cebu City op de Filippijnen, neemt ze 30.000 euro aan cheques mee die zijn bedoeld voor opvang voor jonge slachtoffers van seksueel misbruik, kinderhandel en uitbuiting. De cheques zijn afkomstig van de organisatie Terre des Hommes in Hoofddorp en de Vereniging Haarlemmermeer Cebu (VHC), die beide de helft voor hun rekening nemen.

Ferry Huurman van Terre des Hommes zei dat het kindermisbruik in de wereld nog altijd toeneemt. De opvang van slachtoffertjes kost op Cebu 30.000 per jaar. Terre des Hommes heeft via haar winkel aan de Concourslaan in Hoofddorp een bedrag van 15.000 euro vergaard. De VHC heeft dat bedrag verdubbeld.

Bovendien betaalt de vereniging 6.000 euro aan een kantoorgedeelte van het opvanghuis. Volgens Ferry Huurman wil Terre des Hommes drie jaar lang samenwerken met de VHC om het project in de Filippijnen te ondersteunen.

De Haarlemmermeerse delegatie die een week lang in Cebu blijft, staat onder leiding van burgemeester Theo Weterings. Daarnaast gaan ook vicevoorzitter Mieke Booij van de gemeenteraad mee en de raadsleden Anneke van der Veer, Arie Noomen (CDA), Fien Eveleens (PvdA) en John Jhinnoe (D66). Namens de Vereniging Haarlemmermeer Cebu reist bestuurslid Henk Koning naar de Filippijnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie