Cultuurgebouw bang voor parkeerproblemen

11 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Als de huidige parkeerplaatsen bij het Raadhuisplein verdwijnen voor de bouw van een Werkhuis voor ambtenaren dreigt er voor het Cultuurgebouw een serieus parkeerprobleem. Dat zei voorzitter Bart Fiers van de Raad van Bestuur van het Cultuurgebouw donderdagavond tegen de gemeenteraad.

Fiers sprak voorafgaand aan de discussie in de raad over de jongste plannen van het college over het nieuwe raadhuis. Zoals eerder gemeld wil het college van burgemeester en wethouders het huidige raadhuis grondig renoveren, de publieksbalies naar het Cultuurgebouw verplaatsen en een nieuw Werkhuis bouwen.

Bart Fiers zei beslist voor een levendig Raadhuisplein te zijn waar volop ruimte is voor cultuur, maar hier en daar had hij wel wat bedenkingen. Die betroffen vooral de beschikbare parkeerplaatsen. In de Plein-variant, zoals het nieuwste plan is getiteld, staat dat de parkeerplaatsen die verdwijnen moeten worden vervangen door parkeerplekken elders.

Bart Fiers vond dat wel al te makkelijk opgeschreven. Volgens hem hebben bezoekers van schouwburg De Meerse nu vooral op vrijdagavond -als het koopavond is in Hoofddorp- al moeite om een parkeerplaats te vinden. Het gebeurt meer dan eens dat ze te laat aanschuiven voor een voorstelling. "Dat is vervelend voor het publiek maar ook voor de artiesten."

Volgens Fiers wordt dat probleem alleen maar groter als het jongste plan van het college wordt uitgevoerd. "Het zou ons een lief ding waard zijn als u daar een oplossing voor vindt", zo gaf de voorzitter van het Cultuurgebouw de raad nog mee.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie