Woonvormen bij ouderdom en dementie

11 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Zorgbemiddelaar Marian Boelrijk van zorgcentra Meerlanden zal op deze avond uitleg geven over de diverse woonvormen die mogelijk zijn bij ouderdom en dementie. Gespreksleider is Ellen Millenaar.

Iedereen blijft graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar dat moet dan wel aangenaam en veilig kunnen. Welke aanpassingen zijn daarvoor mogelijk? En wat zijn de mogelijkheden van verzorging en verpleging aan huis?

Wanneer men echt niet meer zelfstandig kan wonen is opname in het verzorgingshuis aan de orde. Daarvoor is een indicatie nodig van de huisarts of van de wijkverpleegkundige. Maar wat kun je verwachten in een verzorgingshuis? Kan je huisdier mee? Kunnen er dierbaren blijven logeren? Hoe zit het precies met de eigen bijdrage in de kosten? En wat te doen in geval van wachtlijsten?

Tussen zelfstandig wonen en een verzorgingshuis bestaan ook woonvormen zoals seniorenwoningen, in/aanleun woning en zorgwoning.

Marian Boelrijk zal uitgebreid ingaan op al deze woonvormen. Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen

Inlichtingen:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie