Muziekgroep Pekel met een mix van Nederlandse folk en wereldmuziek

13 november 2016 om 00:00 Nieuws

Het Zondagmiddagpodium presenteert muziekgroep Pekel op 20 november om 14.00 uur in Gebouw Pier K, Harmonieplein 2 in Nieuw-Vennep.

Mix van Nederlandse folkmuziek en wereldmuziek

Muziekgroep Pekel bestaat al sinds de jaren tachtig en speelt Nederlandse folkmuziek verbonden met de zee, maar laat zich beïnvloeden door een veelheid aan culturen en stijlen. Zo klinkt naast de basisbezetting van accordeon, gitaar, contrabas en cajon ook doedelzak, bouzouki, mondharp en ?uit. Bekende deunen krijgen een modern jasje of nemen verrassende wendingen. Vaak blijkt een vermeende Ierse deun of onbekend traditioneel Nederlands lied door Pekel zelf geschreven.

Muziek voor een breed publiek

De muziek van Pekel is toegankelijk voor een breed publiek. De mix van typisch Nederlandse muziek en de liefde van Pekel voor wereldmuziek maakt de groep aantrekkelijk voor veel mensen, die, zo leert de ervaring, zich verbazingwekkend snel thuis voelen bij Pekel. Opzwepende dansen worden afgewisseld met gedragen ballades en aanstekelijke meezingers. Maar Pekel is meer dan muziek alleen! Bij elk optreden is de interactie met het publiek minstens zo belangrijk als de muziek zelf.

Kaartverkoop en informatie

Kaarten à € 4.50, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie