Welkom Sint-Nicolaas! Welkom Zwarte Piet!

13 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Er kan geen twijfel over bestaan: de intocht van Sint-Nicolaas in Hoofddorp op zondag 13 november was een feest. Heel veel kinderen - en hun ouders - zorgden voor een daverend welkom. Niet alleen de goedheiligman, ook zijn Zwarte Pietenbrigade werd juichend begroet. De aankomst - per boot door de Hoofdvaart - vertoonde alle ingrediënten van de vaste sint-traditie: boot, Zwarte Piet, zakken vol pepernoten en veel enthousiasme, zowel bij jong als bij oud.

"En zo hoort het natuurlijk ook", aldus Sint-Nicolaas. "Ik ben uiteindelijk de verpersoonlijking van een groot kinderfeest." Sinterklaas kwam per boot. De traditionele stoomboot lag voor de Hoofdvaart wat moeilijk, maar het vaartuig dat ervoor in de plaats kwam voldeed uitstekend. Het publiek dat Sint stond op te wachten ontmoette een legertje Zwarte Pieten dat al eerder was aangekomen. Logisch, ze waren er al, vanwege het overwerk, omdat veel kinderen al hun schoentje hadden mogen zetten. Muziekpieten, danspieten, wegwijspieten, pepernoten-uitdeelpieten, allemaal leverden ze een onmisbare organisatorische bijdrage aan een vlotte intocht van het sint-gezelschap: eerst naar het Dik Tromplein, vervolgens naar het Speelkasteel in De Vier Meren. Sint en de zijnen zagen alleen maar blije gezichten.

Wethouder Adam Elzakalai verwelkomde Sinterklaas namens de gemeente. "Wat staat er op uw verlanglijstje?", vroeg Sint-Nicolaas. "Een mooie intocht voor u en uw pietenbrigade. Dat is in Haarlemmermeer altijd zo geweest. Ik hoop dat we u nog heel veel jaren zo enthousiast kunnen blijven ontvangen." Die wens kwam afgelopen zondag helemaal uit!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie