Mevrouw Slinger viert haar 100ste verjaardag

14 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Locoburgemeester Tom Horn heeft zaterdag een bezoek gebracht aan mevrouw Elisabeth Slinger-Huijsing om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag.

Mevrouw Slinger woont alweer 8 jaar op Laagbouw 1 in Verpleeghuis Bornholm en heeft het daar prima naar haar zin. Op 92-jarige leeftijd kwam zij in het verpleeghuis terecht omdat zij niet meer zelfstandig kon blijven wonen, dit in verband met de ziekte van Alzheimer.

De honderdjarig is op 12 november 1916 geboren in Amsterdam. Regelmatig was zij met haar zussen te vinden op de tuinderij van de familie Slinger, deze bevond zich beneden aan de Akerdijk in Lijnden. De zusters hadden allen een oogje op de boers van Slinger, het werd een vriendenclub en zij ondernamen vele activiteiten samen.

Bij de meneer en mevrouw Slinger sloeg de vonk over en op 30 december 1942 trouwden zij. Het echtpaar had een liefdevol huwelijk, maar helaas overleed meneer al op 59 jarige leeftijd.

"Ik heb een liefdevol huwelijk gehad en dit krijg ik nooit meer, dus aan mijn lijf geen polonaise meer", was het motto van mevrouw Slinger. Op deze voorwaarde pakte zij de draad van haar leven weer op en geniet, tot op de dag van vandaag, van het leven zoals het gelopen is.

In haar jongere jaren heeft het echtpaar op de Akerdijk gewoond, alvorens zij weer naar Amsterdam verhuisden. In 1945 verhuisde het inmiddels getrouwde stel en zoon Jan naar Badhoevedorp, hier hebben zij vervolgens 1 jaar gewoond voordat zij naar Lijnden verhuisden, daar hebben zij in totaal 10 jaar gewoond en werd het gezin uitgebreid met dochter Els. Mevrouw Slinger hield wel van veranderingen, dus na 10 jaar verhuisde het gezin naar Zwanenburg waar zij in totaal 55 jaar heeft gewoond, het langst in de Wilgenlaan, waar ook haar jongste zoon Cees is geboren. De laatste jaren in Zwanenburg woonde zij in een bejaardenwoning op Nauerna.

Mevrouw Slinger is altijd een zeer sociale betrokken en bezig persoon geweest die voor iedereen klaar stond en was zeer actief in het verenigingsleven in Zwanenburg.

Ook hield zij enorm van het samen zijn met haar familie en vrienden. Verjaardagen en feestdagen werden daarom altijd uitbundig gevierd, waarbij zij dol was op cadeautjes te krijgen én te geven. Zo was ze dol op oliebollen en appelflappen bakken op haar trouwdag, 30 december. Een traditie die zij tot heel lang heeft volgehouden.

Ze was volgens dochter Els ook een type vrouw wat de uitvinding van de huisapparaten gretig ten harte nam. Alle nieuw op de markt gekomen huisapparaten kocht zij, want waarom zou je afwassen als er ook een afwasmachine bestaat.

Plezier hebben en genieten van het leven stond hoog in het vaandel bij de honderdjarige!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie