Hoera voor Sint en Zwarte Piet

14 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Hij is er! Sint-Nicolaas maakte, samen met een legertje Zwarte Pieten, zondag 13 november een traditionele entree in Hoofddorp. Ze waren meer dan welkom!

Dit jaar geen angstig: "Zou de goede sint wel komen nu hij het weer zo lelijk vindt". Het was druilerig herfstweer, maar dat bracht niemand die Sint en Piet een goed hart toedraagt in de verleiding thuis te blijven. Wie tegen 11.00 uur de fontein in Hoofddorp-centrum passeerde zag daar dan ook heel veel kinderen, die met papa's, mama's, oma's en opa's "in" waren voor een enthousiast sintfeestje. Er klonken sinterklaasliedjes en er liep al een hele Zwarte Pietenbrigade rond. "We moesten gisteravond al zoveel schoentjes vullen. Overwerk tot in de vroege uurtjes, dus we zijn maar gebleven. De sfeer is zo leuk, iedereen heeft er zin in. Dit gaat heel mooi worden."

En mooi werd het. De intocht van de goede bisschop verliep vlekkeloos. Hij arriveerde keurig op tijd per boot. Weliswaar geen stoomboot, maar dat kon niemand iets schelen. Samen met Sint stapten nog meer Zwarte Pieten aan wal. "Piet, piet," klonk het overal. Sints trouwe helper is in Hoofddorp duidelijk populair. Wat een enthousiasme en vooral: wat een drukte. Er waren zoveel kinderen die een handje pepernoten in ontvangst wilden nemen. De Zwarte Pieten kwamen ogen, oren en handen tekort. "Piet, er zitten pepernoten in mijn capuchon. Wil je ze even in mijn zak stoppen? Dan kan ik er beter bij.", aldus een 6-jarige. Natuurlijk voldeed Piet aan dat verzoek.

Nadat Sint-Nicolaas voet had gezet op Haarlemmermeerse bodem - op de steiger voor restaurant De Beurs - stond wethouder Adam Elzekalai klaar voor de officiële ontvangst. "Hartelijk welkom, Sint. Wat fijn dat u er bent. U ziet het, Hoofddorp is er klaar voor." Dat zag Sinterklaas. "Ik hoop snel alle verlanglijstjes te zien. Wat staat er bovenaan uw lijstje?" Adam Elzakalai: "U heeft in Hoofddorp altijd mooie intochten gehad. Mijn wens is, dat dat nog heel veel jaren het geval zal zijn." Daar had Sint-Nicolaas vertrouwen in . Hij stapte, met enkele Zwarte Pieten en een Prinsessenpiet - iets nieuws tijdens zijn verblijf in Hoofddorp dit jaar - in een prachtige koets en ging richting het Dik Tromplein. Daar hadden danspieten op het podium al een tijdje voor flink wat swing gezorgd, iedereen was volop in de stemming. Adam Elzakalai heette Sint nogmaals welkom en daarna ging de goedheiligman al handjes schuddend richting De Vier Meren. In het speelkasteel aldaar houdt hij de komende tijd regelmatig zitting. Jong Hoofddorp kan persoonlijk bij hem langs gaan.

"Een prachtige intocht", zei Sonja Olthuis namens de organiserende Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum. "Een cadeautje voor onze klanten. En het is een mooi cadeautje geworden. Een echt feest, er is geen onvertogen woord gevallen. Welkom Sint, welkom Zwarte Piet, we zijn blij dat u er bent!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie