D66'er Meegdes klaagt over slechte voorzieningen NS-station Nieuw-Vennep

14 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP D66-raadslid Pablo Meegdes heeft donderdag tijdens de raadsvergadering geklaagd over de minimale voorzieningen op het NS-station in Nieuw-Vennep. Volgens hem zijn er bij slecht weer slecht twee kleine hokjes waar reizigers kunnen schuilen tegen de regen.

De D66'er vroeg zich af of het college daar niet wat aan kan doen. Meegdes stelde ook dat er te weinig parkeerplaatsen zijn bij het Vennepse NS-station. De locatie is populair, omdat parkeren er gratis is. Volgens het raadslid wordt er geregeld op het gras geparkeerd.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer bestreed dat. Volgens hem zijn er af en toe wel meldingen dat er in het gras wordt geparkeerd, maar is de capaciteit van het parkeerterrein doorgaans voldoende. Reneman is ook niet van plan om met de NS in gesprek te gaan over de voorzieningen op het station zelf. Volgens hem is het NS-station van een bepaald niveau en horen daar de bestaande voorzieningen bij. De wethouder zei best bereid te zijn om met de NS te praten, maar de uitkomst van dat gesprek al te weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie