Wethouder Horn pleit voor nieuwbouw Getsewoud-west

14 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Wethouder Tom Horn van Wonen vindt het een interessante optie om snel te beginnen met de bouw van nieuwe woningen in Getsewoud-west in Nieuw-Vennep. De wethouder deed die suggestie vrijdag tijdens een symposium in het Cultuurgebouw.

Volgens woordvoerder Wim Koevoet van Tom Horn heeft de wethouder in zijn toespraak op het symposium geen aantallen genoemd. Hij denkt echter wel aan 'substantiële aantallen'.

Het idee van bouwen aan de westkant van Nieuw-Vennep is niet nieuw. Ook in de plannen voor de zogeheten Westflank was dat al een serieuze optie. Door het schrappen van deze gebiedsontwikkeling in het westen van Haarlemmermeer zijn die plannen destijds in de ijskast beland.

Wethouder Horn vindt het tijd om die plannen nu weer 'uit het vet te halen'. Volgens zijn zegsman is dat idee ingegeven door de enorme druk op de huidige woningmarkt. Er is vooral behoefte aan sociale woningbouw. Horn is gecharmeerd door nieuwe woningen aan de westkant van Getsewoud, omdat er daar al veel voorzieningen zijn, zoals wegen, winkels en scholen. Daardoor kunnen nieuwe woningen naar verwachting snel worden gebouwd.

Woordvoerder Koevoet benadrukt dat de nieuwe woningen in Getsewoud nadrukkelijk niet in de plaats moeten komen van de bouwplannen voor de kleine kernen aan de Ringvaart, om te beginnen in Cruquius. "Het is nadrukkelijk én én wat de wethouder heeft bepleit", aldus zijn zegsman.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie