Verdachte moord Hoofddorpse blijft erbij: 'Het was noodweer'

14 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Ferry de G. (35), de man die wordt verdacht van de moord op de Hoofddorpse nagelstyliste Raja Draaisma, blijft erbij dat hij uit noodweer handelde toen hij de vrouw doodschoot. Hij zegt dat hij het wapen heeft afgepakt dat zij op hem wilde richten, dat er toen een worsteling ontstond en dat hij al schietend is weggehold. Daarna zou bij hem het licht zijn uitgegaan. De Zaandammer voelt zich slachtoffer in de zaak en stelt dat hij nooit een eerlijk proces heeft gekregen. Een getuige vertelde een heel ander verhaal, namelijk dat De G. een wapen uit zijn zak pakte en op de Hoofddorpse ging schieten.

De G. moest maandag voorkomen bij de rechtbank in Haarlem voor de behandeling van de strafzaak. De Zaandammer wordt ervan verdacht dat hij op 22 juni vorig jaar zijn ex-vriendin om het leven bracht voor haar nagelstudio annex woning in Hoofddorp. Welke straf het openbaar ministerie voor hem in gedachten heeft wordt dinsdag pas duidelijk als de zaak verder gaat.

De nabestaanden van de vrouw willen meer dan 35.000 euro aan smartengeld en onkosten ontvangen. Zij vinden dat Raja postuum door het slijk wordt gehaald door de verdachte. ,,Mijn zus wordt weggezet als een drugsgebruikende, feestende lellebel, die dit over zichzelf heeft afgeroepen'', zei haar broer. De moeder van Raja zei dat ze het onvoorstelbaar vindt dat De G. geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden.

Emotioneel was de slachtofferverklaring van het jonge dochtertje van Raja Draaisma, die haar moeder enorm mist. Haar verklaring werd voorgelezen. Ze vertelt daarin dat zij haar gevoelens het beste bij haar moeder kwijt kon en dat haar moeder altijd lief was voor iedereen.

De verdachte heeft nadat het dossier klaar was een psychiater ingehuurd, die hem heeft onderzocht. Het rapport van die psychiater was pas maandagmorgen klaar. De rechtbank besloot maandagmiddag dat het rapport aan het dossier wordt toegevoegd en dat alle partijen de gelegenheid moeten krijgen om het te lezen.

De Zaandammer weigerde eerder mee te werken aan onderzoek bij het Pieter Baancentrum, omdat hij vond dat het dossier in de zaak eerst klaar moest zijn. ,,Hij is vanaf het begin af aan niet geloofd door het openbaar ministerie'', zegt zijn advocaat Hein Dudink. Die verwijt justitie tunnelvisie.

De zaak bij de rechtbank in Haarlem werd zwaar beveiligd. Veel parketpolitie was op de been om te zorgen dat alles ordelijk verliep. Er was een grote groep nabestaanden aanwezig, maar ook een groep familie en vrienden van de verdachte.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie