Onvoldoende kennis voor het voeren van een loonadministratie?

15 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Pro-Arbeid, gevestigd aan de Kruisweg in Hoofddorp, helpt kleinere administratiekantoren en het MKB door heel Nederland bij het voeren van een betrouwbare loonadministratie. Daarnaast fungeert Pro-Arbeid als vraagbaak voor allerlei arbeidszaken en personeelsaangelegenheden.

Het is nu bijna een jaar geleden dat Pro-Arbeid van start ging. Hetty van Geldorp werkte voorheen op een accountantskantoor en begeleidde veel MKB-klanten. "Ik merkte dat veel arbeidscontracten niet kloppen, dat er vaak fouten in worden gemaakt. Werkgevers zijn niet altijd goed op de hoogte van de nieuwe wijzigingen vanwege de veranderende wetgeving. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld ook premiekortingen mislopen in de loonaangifte. En dat kan behoorlijk oplopen. Het ontbreekt werkgevers vaak ook aan tijd om bij te blijven. Uitbesteden van de loonadministratie kan een forse besparing in de kosten opleveren. Bovendien kan een bedrijf door uitbesteding zich beter richten op de eigen business." Pro-arbeid kan ook ingezet worden voor opdrachten op locatie. Zo zal Van Geldorp vanaf januari bij een bedrijf voor een aantal uren per maand het personeelsbeleid begeleiden.

ARBEIDSRECHT Van Geldorp heeft een HBO-opleiding Vakopleiding Payroll Services, afgerond en heeft een brede kennis van zaken van verschillende branches zoals detailhandel en metaal en techniek. Bedrijven kunnen bij haar terecht als het gaat om vragen over de CAO, UWV, pensioenfondsen en voor het maken van arbeidscontracten en beëindigingsovereenkomsten. "In het arbeidsrecht is sinds 2015 veel veranderd. Als je onvoldoende op de hoogte bent van de Keten-regeling heb je voordat je het goed beseft medewerkers in vaste dienst bij je. Dat is niet wat elke werkgever wil." Door het volgen van vakliteratuur en specialistische cursussen houdt Van Geldorp haar kennis up-to-date.

BETROKKENHEID "We staan voor persoonlijke aandacht en betrokkenheid, we zijn flexibel, integer en enthousiast. Ook heeft Pro-arbeid veel ervaring met branches en cao's en veel kennis van arbeidsrecht en sociale en fiscale wetgeving. Er wordt pro-actief meegedacht met de klant. Met name het MKB vindt dat prettig."

Klanten hebben één centraal aanspreekpunt, wat volgens Van Geldorp als fijn wordt ervaren. Discretie is verzekerd en klanten zitten nergens aan vast. "Als Pro-arbeid levert wat beloofd wordt, dan is er geen reden om weg te lopen, denk ik dan maar," aldus Van Geldorp. "Er worden vaste tarieven gehanteerd, zodat iedereen weet waar hij aan toe is." Overweegt u een overstap of uitbesteding van de loonadmini-stratie? Dan is de aanvang van een nieuw jaar het juiste moment!

Daarnaast wordt nauw samengewerkt met een administratiekantoor uit de regio, zodat er altijd een back-up is bij ziekte. Voor meer info: www.pro-arbeid.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie