Eis 16 jaar celstraf voor moord op Raja Draaisma

15 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Officier van justitie Annemiek van Eck eiste dinsdag een gevangenisstraf van 16 jaar tegen Ferry de G. (35), de man die wordt verdacht van de moord op de Hoofddorpse nagelstyliste Raja Draaisma. Volgens het openbaar ministerie (OM) handelde hij helemaal niet uit noodweer, zoals De G. zelf beweert, maar schoot hij de vrouw doelbewust dood en had hij dit voorbereid: moord dus. Alles wijst daarop, meent het OM.

Justitie gaat ervan uit dat Zaandammer De G. niet kon verkroppen dat de Hoofddorpse de relatie met hem verbrak. ,,We zien dwingend en opdringerig gedrag'', aldus de officier. Daarom zou hij haar hebben gestalkt met sms-jes en WhatsApp-berichten. Ook had hij de moord helemaal voorbereid, stelt het OM. Hij wisselde van auto volgens de aanklager en had een afscheidsbrief bij zich en zijn eigen testament. Dat klopt niet met handeling in een opwelling en uit noodweer omdat Raja zelf het wapen op hem had gericht, zoals De G. beweert, en dat hij dit had afgepakt. De vrouw bleek op camerabeelden sleutels in haar hand te hebben gehad.

Volgens het OM pleegt De G. karaktermoord op Raja, door zichzelf af te schilderen als slachtoffer. Hij heeft de nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht, is het OM van mening. De vrouw werd op 22 juni vorig jaar doodgeschoten voor haar nagelstudio annex woning in Hoofddorp. Zij liet een dochtertje achter van 8 jaar oud.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie