Sint Pannekoek voortaan jaarlijkse traditie in Getsewoud

15 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP Vele vrijwilligers zullen honderden gratis pannenkoeken bakken speciaal voor buurtbewoners op dinsdag 29 november. Voor de tweede keer wordt dan tussen 17 en 19 uur Sint Pannekoek volgens Rotterdamse traditie gevierd in buurthuis Het Contact, nabij het Zomerpark in Getsewoud.

Sint Pannekoek wordt als eerste vermeld in de bekende strip van 'Jan, Jans en de kinderen' getekend door Jan Kruis in 1986 wanneer alle familieleden een pannenkoek op het hoofd hebben voor een vrolijke en gezegende Sint Pannekoek. Sindsdien breidt de traditie zich uit. "Taco Koster van Crosspoint en Petra Zwetsloot, de beheerder van het buurthuis, hebben in samenwerking het initiatief genomen voor Getsewoud. Dit was vorige keer succesvol verlopen. Een kleine honderd buurtbewoners kwamen naar de inloop. We willen er voortaan een jaarlijks terugkerend evenement van maken," aldus Sawinah Voortman, projectleider van Maatvast.

KOOK- EN EETBIJEENKOMSTEN "Er zijn verschillende doelgroepen die bij buurthuis het Contact aangegeven hebben deel te willen nemen aan kook- en maaltijdbijeenkomsten in de wijk. Veel jongeren tussen de 16 en 20 zoeken een wekelijkse plek om te chillen en elkaar te ontmoeten. Ook statushouders - dat zijn mensen die nog wachten op een verblijfsvergunning - vinden het fijn om na hun vlucht een plek te hebben om te kunnen integreren in de wijk en van elkaar te leren. Elke maandag zien zij elkaar al in het House of Joy en nemen dan vaak zelfgemaakte hapjes mee. En ook 65 plussers en eenoudergezinnen vinden het gezellig om anderen te ontmoeten en samen te eten."

LOKALE DOEL Mensen kunnen gewoon aanschuiven op 29 november in het buurthuis. De viering van Sint Pannekoek is een maatschappelijke activiteit waarbij iedereen welkom is. Deelname is gratis, maar een donatie is altijd welkom voor het goede lokale doel. "Het buurthuis heeft voor de nieuwe keuken die begin december gereed zal zijn nog potten en pannen nodig en ook worden activiteiten georganiseerd in het House of Joy."

Zwetsloot is erg blij met de mogelijkheden die de keuken straks biedt. Begin van het jaar zal gestart worden met een gezellig en volwaardig buurtrestaurant voor buurtbewoners. Welke maaltijden bereid worden, is nu nog niet bekend en ook niet wat een maaltijd zal kosten. "Er zal eerst worden gestart met een proefperiode."

Buurtbewoners die zin hebben om samen te koken, kunnen contact opnemen met Petra Zwetsloot van buurthuis Het Contact. Tel: 0252 - 621 259 of hetcontact@maatvast.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie