Gemeente wil Cultuurgebouw financieel helpen

18 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeente wil het Cultuurgebouw met 570.000 euro helpen voor de verliezen op de horecavoorzieningen. Dat heeft wethouder Derk Reneman van Cultuur en Financiën donderdag gezegd tijdens een persbijeenkomst.

De bijeenkomst was eigenlijk bedoeld om de naam van de nieuwe exploitant van de horeca in het Cultuurgebouw bekend te maken, maar die was al eerder uitgelekt. Bovendien maakte de gemeente ook zelf de naam voortijdig bekend. Het restaurant wordt vanaf half januari geëxploiteerd door horecaketen De Beren.

De onderneming heeft 46 restaurants in Zuid- en Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland Utrecht en Flevoland. De Beren is kort geleden uitgeroepen tot meest sympathieke horecaonderneming. Wethouder Reneman zei heel blij te zijn met de komst van de exploitant. Volgens hem is het een welkome aanvulling op het huidige horecaaanbod op het Raadhuisplein.

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat restaurant Première het niet ging redden. De gemeente is daarna op zoek gegaan naar een stevige exploitant die ervaring heeft met horeca in schouwburgen. Volgens Derk Reneman is De Beren zo'n exploitant.

De komst van een nieuwe exploitant betekent wel een financiële domper voor het Cultuurgebouw, omdat de huidige horecavoorzieningen in een keer moeten worden afgeschreven. De cultuursector kampt opeens met een tekort van meer dan vier ton.

Volgens wethouder Reneman is het verstandig voor de gemeente om het Cultuurgebouw de helpende hand te reiken. Hij zei donderdag dat de gemeente deze investering in vier jaar heeft terugverdiend met de verhuur van het restaurantgedeelte. De gemeenteraad moet de nieuwe steun aan de cultuursector nog wel eerst goedkeuren.

De horeca in het Oude Raadhuis gaat niet naar De Beren. De gemeente gaat nog op zoek naar een geschikte kandidaat om deze taak op zich te nemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie