Voorlopig geen bewaakte fietsenstalling in Hoofddorp-centrum

18 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Er komt op korte termijn geen bewaakte fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp. Het college van burgemeester en wethouders wil eerst de ontwikkelingen in het centrum afwachten, zo zei wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer donderdag tegen de pers.

De gemeenteraad ging vorig jaar schoorvoetend akkoord met de plaatsing van een bewaakte fietsenstalling op het Van Stamplein. Dat plan had heel veel voeten in de aarde, omdat marktkooplieden er faliekant tegen waren. Zij meenden dat de stalling ten koste ging van het aantal marktkramen.

Het besluit om de fietsenstalling toch te realiseren werd genomen onder voorwaarde dat er een subsidie zou worden binnengehaald om de luchtkwaliteit te verbeteren. Uiteindelijk is dat niet gelukt, omdat het plan niet tijdig gereed was om de subsidie te kunnen aanvragen. Daarom heeft het college de subsidie voor een ander doel aangevraagd.

Wethouder Reneman heeft tegelijkertijd geen haast meer met de bouw van een bewaakte stalling. Die komt er op langere termijn zeker wel, aldus de wethouder, maar er zijn diverse opties. De stalling zou nog op het Van Stamplein kunnen komen, maar ook het Dik Tromplein is een mogelijkheid of een nieuwe parkeergarage onder het Raadhuisplein waar ook ruimte voor fietsers kan worden gemaakt.

Volgens Reneman zijn er op dit moment parkeerplekken genoeg voor fietsers in het centrum. In opdracht van de gemeenteraad laat hij op dit moment nagaan hoeveel plekken er zijn en hoeveel fietsen er worden neergezet in het centrum. De wethouder zegt dat er alleen op vrijdag fietsen op elkaar worden gestapeld, maar dat komt volgens hem doordat mensen te beroerd zijn om een stukje met hun rijwiel te lopen. Elders in het centrum zijn nog voldoende nietjes waar mensen hun fiets kunnen neerzetten, aldus Reneman.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie