Kerntaken

17 november 2016 om 00:00 Nieuws

In deze HCnieuws.nl geen Trump, geen plascontracten en geen pietendiscussies. Zo. Lijkt me een heerlijke wetenschap als je aan een krant begint.

Ik breng om te beginnen het laatste nieuws uit Beinsdorp, waar de Sinterklaas-intocht zonder doden en gewonden is verlopen en het groot onderhoud aan de Hillegommerbrug plaatsvindt. 't Is goed volk, die bruggenbouwers. En ze werken soms tot diep in de avond door om alles op tijd af te krijgen.

Vanaf maandag kan Beinsdorp zich weer op zijn kerntaak gaan richten: zoveel mogelijk verkeer in zo min mogelijk tijd verwerken. 't Was hier even heerlijk rustig, maar zo is het nu eenmaal. Zoals ook wethouder Tom Horn van realiteitszin blijk geeft door voor te stellen de akkerlanden naast Getsewoud vol te bouwen. Ik vind het zo'n gekke gedachte nog niet. Nieuwe huizen bouwen is van oudsher immers een kerntaak van Haarlemmermeer. Wat als iedereen zich nou 's wat meer op zijn kerntaken gaat richten? Wie weet komt het dan toch nog goed. Of is dat te simpel gesteld? 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie