Gratis serie van 9 West-Afrikaanse Djembé lessen vanaf zaterdag 10 december 2016 in Hoofddorp

20 november 2016 om 00:00 Nieuws

Maar geen tijd of geld?

Grijp nu je kans en meld je aan voor deze serie van 7 Gratis West-Afrikaanse Djembé lessen voor beginners van de stichting Afrikontact Promotions.

Vanaf zaterdagochtend 10 december 2016 van 11.30 uur tot 12.30 uur gaat een gratis nieuwe serie West-Afrikaanse Djembé lessen van start.

Dit is een eenmalig aanbieding van 9 lessen en ze zijn helemaal GRATIS exclusief de huur van een Djembé.

Deze cursus Djembé lessen, ook wel Afrikaans trommelen genoemd, heeft als doel om mensen in aanraking te brengen met West-Afrikaanse percussieritmes. Deze ritmes zijn geënt op muziek uit onder andere Mali, Guinee, Senegal en Ghana.

Iedereen die het instrument eens wil uitproberen, is van harte welkom deze ochtenden.

Samen spelen en plezier maken, staan bij deze serie Djembé lessen op de eerste plaats. Techniek en speelvaardigheid krijgen natuurlijk ook grote aandacht.

Eerst leer ik aan de leerlingen, hoe je kennis kan maken met de Djembé zelf. Dat betekend dat je aan houding en techniek gaat werken. Houding is lichaamstaal, techniek is je coördinatie tussen beide handen. Dan komt de klankkleur aan bod.

Je krijgt te maken met 3 basistonen op het instrument, waarbij elke toon een eigen slagtechniek vereist. Goede klanken produceren is een kwestie van oefening en gaat gepaard met geduld.

Vervolgens wordt Djembé spelen echt leuk als je samen gaat spelen met de Doundoun en rammelaars.

West-Afrikaanse muziek leren spelen is heel bijzonder, omdat het geen alledaagse muziek is. Het leert je anders luisteren en voelen. Het kost je energie maar je krijgt er twee keer zoveel energie ervoor terug.

De lessen worden geleid door Meesterdrummer Patrick Ngambi uit Kameroen.

Patrick is geboren in 1972 in Douala Kameroen en woont nu 20 jaar in Nederland (Uitgeest) en is vader van een zoon Matindi. Hij volgde Djembé lessen bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali Patrick is naast djembe-leraar en entertainer ook oprichter van stichting Afrikontact Promotions en de Djembé Band Zamana.

Bij Patrick Ngambi ligt het accent op muziek maken en niet op het presteren. Zijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor een ieder die zich wil laten raken door zijn passie voor muziek, zijn positieve levensinstelling als mens en plezier dat hij met je deelt tijdens zijn lessen en workshops.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie